AURA IOGA

mindfulness
 • desperts, conscients, i vivint el moment

Programa
 1. Qué és el mindfulness?
 2. Actitud meditativa
 3. Exercicis físics i respiratoris
 4. Meditació dinàmica
 5. Meditació formal
 6. Meditació en la vida quotidiana

Preus:
 • General: 210 €.
 • Alumnes Aura Ioga: 190 €.

Curs de 20 hores.
espcat
Introducció al Mindfulness (2016)
Màrcia Cecchini

Mindfulness és la capacitat de la ment d'estar present i conscient en un moment determinat on cos i ment es sincronitzen en un instant de realitat present. L'experiència de mindfulness es revela i s'entrena a través de la pràctica de la meditació.

Per què és tan necessària avui en dia la meditació? La gran envergadura de responsabilitats i el nivell d’exigència que portem (família, feina, llar, estudis, compromisos …) ens obliga a dividir-nos, a ser uns experts en la multitasca i en el pilot automàtic per poder arribar a tot. Entrenem una ment superficial, dispersa i fugaç, amb incapacitat de mantenir-se centrada i atenta a una conversa, àpat, passeig, dutxa… Tot ho fem amb presses, programant el moment després, repassant el moment abans i perdent-nos l’únic moment real de vida, que és l’ara.

No saber estar en el present fa que quan no tenim res a fer ens sentim neguitosos, inquiets i fastiguejats, sensacions de les quals fugim quan podem, programant més dispersió, que a la vegada ràpidament ens cansa, ens avorreix i ens deixa d’interessar, ja que no sabem submergint-nos en l’experiència, en la profunditat del moment. La nostra ment està programada i entrenada per saltar, com ho faria un mico, d’una branca a una altra, però no tenim per què viure així, tenim la capacitat d’estar desperts, conscients i vivint el moment.

De forma natural apareixen experiències meditatives; mirant una posta de sol, una llar de foc, o gaudint d’un moment màgic; això ens fa sentir vius, plens, dóna sentit a les nostres vides. L'objectiu del curs és poder traslladar aquestes experiències i plenitud a la nostra quotidianitat: es necessari prendre consciència i saber mantenir-se present en l’ara.

“Estic construint el futur amb el meu present, i aquest en breu serà el meu passat” (fer les coses de forma desperta i conscient en l’ara, farà que estigui en pau amb el meu passat i creant un millor futur).

Dates:
 • 7,14,21 i 28 d'octubre, i 4,11,18 i 25 de novembre de 2016.

Horari:
 • Divendres de 16:30h a 19h.