AURA IOGA

pranayama

Temari
  1. • Classes de respiració
  2. • Rehabilitació de la respiració
  3. • Pranayama i Bandhes
  4. • Exercicis preparatoris, intermedis i avançats
  5. • Teoria i Práctica de Prana Vidya. Meditació a través del coneixement i la experiència de les energies internes

Horaris:

  • Divendres 2 de Març de 19 a 21h.
  • Dissabte 3 de Març de 9 a 13h i de 16 a 20h.
  • Diumenge 4 de Març de 9 a 13h.

Preus:

  • General: 140 €
  • Alumnes Aura Ioga: 120 €

Per a reservar plaça és cessari realitzar l'ingrés de l'import del curs abans del divendres 24 de febrer en compte de Calalunya Caixa 2013 6055 13 0200073282 indicant nom i cognoms. Es respectarà escripulosamaent l'ordre d'inscripció. PLACES LIMITADES!

catesp

Seminari - Respiració, Pranayama i Prana Vidya (2012)
Danilo Hernàndez (Swami Digambarananda)

Viure és respirar. La Respiració és la funció fisiològica més important de l'ésser humà, de manera que tenir una vida sana i feliç depèn en gran mesura deque siguem capaços de respirar correctament.

Ningú ens ensenya a respirar, ni els pares, ni els educadors, ni el metge... Afortunadament la pràctica del ioga soluciona el problema rehabilitant la respiració deficient i ensenyant-nos a obtenir el major profit possible d'aquesta funció vital i essencial.

El ioga també ens aporta el Pranayama o ciència de la respiració iòguica; un sistema especialitzat de tècniques respiratòries molt precises i poderoses. La seva finalitat és potenciar la capacitat respiratòria, incrementar el nivell de l'energia vital i restablir l'equilibri energètic que proporciona un estat mental clar, serè i equànim. El pranayama és també el millor mètode per introduir-nos en l'estat de meditació.

En el maneig adequat del procés respiratori es basen també moltes tècniques de meditació entre les quals es troba el Prana Vidya. Aquest mètode ens convida a arribar a l'estat de meditació a través del coneixement i experiència de les energies internes. És, a més, la tècnica de curació i autosanació més representativa del ioga. Com diu Swami Satyananda:

"Les tècniques de Prana Vidya porten al practicant a través del ben definit camí de la consciència cap a l'auto-realització. La pràctica de Prana Vidya té l'avantatge afegit de ser el camí a la meta de l'auto-realització que abasta el Siddhi o capacitat psíquica de la curació. El practicant aprèn a controlar les energies necessàries per guarir l'ésser físic en el camí cap a la realització del ser psíquic. Prana Vidya és la tècnica de la curació pránica..."

El curs requereix cert nivell d'experiència en la pràctica de tècniques de respiració i pranayama.

Lloc del seminari i hostalatge

El curs es realitzarà a Aura Ioga - Manresa, C/ Pompeu Fabra 13 2n 1-2 (Edifici Catalònia).

Els que vingeu amb cotxe, recordeu que l'escola de Ioga és al centre de la ciutat. Hi ha un pàrquing gratuït a 300 metres de l'escola, un de pagament en el mateix edifici Catalònia i el voltant de l'escola és zona blava. Si arribeu amb tren, tant l'estació de la RENFE com el baixador dels FGC es troben a menys de 15 minuts caminant d'Aura Ioga. (veure mapa)

Per dormir hi ha l'Alberg de Joventut de Manresa, econòmic, a 5 minuts del centre i a 10 de l'estació de RENFE (si notifiqueu que veniu al seminari d'Aura Ioga us faran un descompte especial.) i l'Hotel 1948 a uns 20 minuts del centre i 10 dels FGC. (veure mapa)